7 Şubat 2012 Salı

PKK TERÖRÜ NASIL BİTİRİLİR?





PKK TERÖRÜ NASIL BİTİRİLİR?


Daha önce Suriye,Irak ve İran sınırlarında tahminen genişliği enaz 50m ve 100m. olan kilometrelerce uzunlukta olan etrafı tel örgülerle çevrili mayınlı alanlar vardı.Bu alanlar temizlendi. İsrail bu topraklara 49 yıllığına kiralamak için talip oldu.


Bu mayınlı araziler temizlendikten sonra terör olayları dahada arttı.Teröristler ellerini kollarını sallayarak sınırları geçmekte operasyonlarını gerçekleştirdikten sonra tekrar komşu ülkelerdeki kamplarına dönmekteler.Ayrıca buralarda kaçakçılık dahada çoğalmıştır.


Tekrar sınır arazilerine mayınlar döşenmeli,etrafı elektirik verilerek tel örgülerle çevrilmeli.


Daha sonra Profosyonel Ordu kurulmalı.Bu ordu kurulurken gönüllülere öncelik tanınmalı.Bu askerlere çok iyi para verilmeli.


En az 2 yıl komando eğitimi almış askerlerin ve özel hareket polislerin terörün yoğun olduğu bölgelere gönderilmeli.2 veya 3 ay eğitim almış acemi askerlerle,gerilla eğitimi almış senelerdir bu dağlarda dolaşan tecrübeli teröristlerle başka türlü başedilemez.


Daha sonra yerleri belli olan Terör Kampları önce uçaklar ve helikopterlerle sadırarak yoğun bombardumana tutulmalı.Ardından bu kampların çevresine en az 500-1000 asker paraşütlerle indirilmeli. Aynı anda bu kamplara operasyon düzenlenmeli.Kamplar temizlendikten sonra.Çevredeki mağaralarda tek tek konrol edilmeli.


Biz yıllardır ne yapıyoruz?Sivrisineklerle uğraşıyor,asıl onların kaynağı olan bataklıkları yani kamplarını kurutmuyoruz. Yani yok etmiyoruz. Sınır içinde operasyon düzenleniyor, bir kaç terörist öldürülüyor. Zaman zamanda ordumuz sınırı geçiyor bir kaç kilometre ilerledikten sonra geriye dönüyorlardı.Bu arada ne derece doğru Askeriye onlarca terörist öldürüldü diyerek açıklama yapıyordu.



Askerlerimiz sınırları geçtikten sonra bir kaç kilometre gittikten sonra,tekrar gerisin geriye çekiliyordu.Amaç Türk Kamuoyunun tepkisini azaltmak. Yani kısaca göz boyamak.


Bir kere mantıklı olarak düşünmek gerekiyor kilometrelerce uzaklıkta değişik yerlere olan kamplara sınırı geçerek ulaşmak deliliktir.Bunu Askeriyede bildiği için fazla ileri gidilmeden hemen dönülmekte.


Çözüm yukardada yazdığım gibi,bu kampların etrafına iyi eğitilmiş paraşütlü birliklerin indirilerek oparasyonların gerçekleştirilmesi.



İkinci büyük hatada Medya ya davul zurnayla haber vererek opearsyon düzenlenmesi.Bu durumdan faydalanan teöristler rahatlıkla kaçmakta.Bir kısmıda ülkemizden kaçmayarak bazı mağaralara sığınmaktalar.


Bu operasyonların ağır Kış şartlarında yapılmasıda başka büyük bir hatadır.


Hakkari Çukurca Karakolu 5 kere basılmış.Diğer Karakollarda defalarca basılmış yinede hiç bir tedbir alınmamış.


Çare olarak, sınır Karakollarının yerleri değiştirilmeli.Selçuklular, Osmanlılar yüksek yerlere tepelere Kaleler yapmışlardır.Bizde böyle yerlere Kale gibi korunaklı Karakollar yapmalıyız.Her karakolda ağır silahlar olmalı.Roket atar, Bazuka top ve füze olmalı.


YAZAN: YUSUF AĞATÜRK (EKİM-2011)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder