7 Şubat 2012 Salı

Arap ülkelerindeki ayaklanmaların arkasında hangi ülkeler var?




Arap ülkelerindeki ayaklanmaların arkasında hangi ülkeler var?




Arap ülkelerindeki ayaklanmaların ya da Arap Baharı arkasında hangi ülkeler olabilir diye düşündüm.



Bana göre, Bahreyn ve Suudi Arabistan'da Şii halkı kışkırtıp olay çıkaranlar,halkı ayakladıran ülke İran'dır.



Tunus,Mısır ve Yemen'deki olaylar spontane yani kendiliğinden gelişen olaylar gibi görünüyor.Fakat dış güçlerin parmağıda olabilir.



Libya ve Suriye'deki olayları arkasında ABD ve İsrail vardır.İsrail'in amacı kendisine düşman olan ve İranla dost olan Beşer Esad'ı devirmek ve Musul-Kerkük petrollerini boru hattıyla Suriye üzerinden kendi topraklarına getirmek.



Wesley Clark: 5 yıl içinde 7 ülkeyi ele geçireceğiz



Amerikan Ordusu Generali Wesley Clark, önümüzdeki seçimlerde ABD Başkanlığı’na aday olmayı düşünün isimlerden biri olarak ABD’nin Ortadoğu planlarını anlattı. Beş yıl içinde yedi ülkeyi ele geçireceğiz: Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Somali, Sudan, İran…” Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Generali General Wesley Clark,1999-Yugoslavya Savaşı sırasında NATO Avrupa Müttefik Birlikleri Başkomutanıydı. 2004’te Demokrat Parti’nin Başkan adayı olarak gösterildi. Clark “Irak’ta Yapmamız gereken şey, Amerikan gücünün diplomatik, ekonomik, legal ve askeri tüm unsurlarını kullanan bir stratejiye sahip olmaktır. Hemen şimdi bölgeye üst düzey bir diplomatik grup gönderirdim. İran ve Suriye’yle engelsiz ve önkoşulsuz müzakereler yapardım. Halihazırdaki 150 bin askeri çekmek ya da 50 bin daha göndermek dahil tüm planlarımın bilinmesine izin verirdim.” diyor.




(Kanada Merkezli Düşünce Kuruluşu Democracy Now Global Research’dan Amy Goodman’ın röportajı)



Libya'yı ilk Fransa vurdu.



Kaddafi'nin oğlu bir açıklama yapmışdı."Fransa seçimlerinde Sarkozy'ye en çok yardım eden bizdik" demişti. Bizde bir atasözü var.Besle kargayı oysun gözünü. Yine bir ata sözümüz daha var.Ayıdan post gavurdan dost olmaz.




Yılandan,akrepten dost olunurmu? Eninde sonunda seni sokar.



Haçlı Seferinin Komutanı Sarkozy



Fransız İçişleri Bakanı da koalisyon güçlerinin Libya operasyonunu "Haçlı seferi" olarak tanımladı



Libya lideri Muammer Kaddafi ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin'den sonra Fransız İçişleri Bakanı da koalisyon güçlerinin Libya operasyonunu "Haçlı seferi" olarak adlandırdı. (BASINDAN)



Konumuz Arap ülkeleri ama eş zamanlı geliştiği için Gürcistan,Kırgızistan,Ukrayna'dan da bahsedeceğim.



Gürcistan'da karıştı. Batı yanlısı Saakaşvili'yi muhalifler devirmek istiyorlar. Muhaliflerin arkasında Rusya'nın olduğu apa açık belli.Rusya bu ülkeyi kısa bir süre işgal etmiş,fakat Saakaşvili'yi devirememişti.



Daha önce Kırgızistan'da ve Ukrayna'da karışıklık çıkarıp kendi adamlarını seçtiren Rusya'dır.



YAZAN:YUSUF AĞATÜRK (17-04-2011)







 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder