31 Ocak 2014 Cuma

HÜKÜMETİN YANLIŞ SURİYE POLİTİKASI

 
 
HÜKÜMETİN YANLIŞ SURİYE POLİTİKASI


 
Suriye konusunda A.B ve ABD, AKP Hükümetine önce tam destek verdiler,avam diliyle gaza getrirdiler.Şimdi ise yalnız bıraktılar.


Başbakan BOP eş başkanı olduğu için Türkiye üzerinden tırlar ve kamyonlar aracılığıyla Suriye'deki ÖSO'ya silah gönderiyor.(Savcılar tarafından yakalanan tırlar MİT tarafından gönderilmiş.Bu konuda Başbakan ve Dış İşleri Bakanın açıklaması var.)Tabii silahları satın alan ABD kuklası Katar.Onlar bize gönderiyor.Hükümette Suriye'ye.ÖSO'ya gönderilen hafif silahlarla Esad devrilemez.


ÖSO önceleri yalnız Esad'la savaşıyordu.Esad Suriye PKK'sı olan PYD'ye taviz verince kuzeyde özerklik hakkı verince Kürtler Esad'la savaşmaktan vazgeçtiler.PYD bu sefer kuzeyde OSO'yla savaşmaya başladı.

Esad'a İran'dan gelen Devrim Muhafızlarıda yardım etil. ÖSO'onlarlada savaşmaya başladı.En son devreye Vehhabi El-Kaide girdi.ÖSO onlarlada savaşa girişti.ÖSO'ya 4 ayrı cephe açılmış oldu.Önceleri topu,tankı, savaş uçağı,füzesi olan, yalnız Esad'la savaşırken aynı anda 4 ayrı düşmanla hafif silahlarla savaşmaya başladı.


En son El-Kaide Kuzey'de bir kasabayı ÖSO'dan geri almış.ÖSO militanları Türkiye'ye kaçmış.Silahlarınıda Türkiye'ye teslim etmişler.El-Kaide'de silahları bizden istemişler,bizimkiler vermemiş.(Haberlerden)


Bu savaşta Hükümet büyük bir hata yapmıştır.Bu savaşa dahil olmamalıydı.İlk başlarda ÖSO'yu silahlandırıp Esad'a karşı kışkırttı.Hükümetin Suriye Politikası bataklığa saplanmıştır.


Bu savaşı dışardan müdahale edilmediği müddetçe ÖSO'nun kazanması mümkün değil.Dışardanda müdahalede zor.Çünkü burda Libya'da ve Irak'ta olduğu gibi zengin petrol yatakları yok.


Boşuna müslüman kanı dökülüyor.Bu savaşta kazananlar silah tüccarları.Birde müslüman düşmanları.Onlarda müslüman kanı döktükleri için sevinmekteler.

 

YAZAN:YUSUF AĞATÜRK  31-01-2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder