7 Eylül 2013 Cumartesi

A.B.D'NİN SURİYE OPERASYONU SONUCU NE OLUR?




A.B.D'NİN SURİYE OPERASYONU SONUCU NE OLUR?


OLUMLU SONUÇLARI:

1)Babası gibi zalim ve dikatör olan B.Esad’dan kurtulmuş olacağız.Kendisi mezheb olarak Nusayridir.Sosyalist Baas Partisinin lideridir.Babası Hafız Esad 1982 yılında 40,000 sünni müslümanı Hama ve Humus’ta tanklarla ve toplarla acımasızca öldürmüştür.


2) Hafız Esad yıllarca PKK destekleyip ve barındırmıştır.APO Suriye’nin başkenti Şam’da uzun süre ikamet etmiştir.Daha sonra o tarihlerde Türkiye’nin baskıları üzerine Şam’ı terk etmiş önce Rusya’ya oradan İtalya’ya geçen Öcalan,İtalyan Hükümeti tarafından da ülkeden çıkarılınca Kenya'nın Yunanistan Büyükelçiliği'nde saklanmış.Kenya'daki Yunanistan Büyükelçiliğinden çıkarıldıktan sonra,Kenya güvenlik birimlerince yakalanıp,Türk güvenlik görevlilerine 15 Şubat 1999 günü teslim edilmiştir.


OLUMSUZ SONUÇLARI:

1)B.Esad’ın gitmesini isteyen başta İsrail,A.B.D ve A.Birliğidir. Aynı ülkeler nedense bir başka zalim ve diktatör olan Mısır faşist Cuntasının komutanı Sisi’nin gitmesini istemiyorlar.Açıkça olmasa bile gizlice destekliyorlar.Bu ülkelerin hiç biri Mısır’daki darbeye darbe dememişlerdir. 


Mısır’a operasyon düzenlemek istemeyen Batı,Irak’taki gibi,Suriye’ye kimyasal gazı bahane edip operasyon düzenlemek istiyor.Şimdi batıya sormak lazım Suriye’de öldürülen insanlar mazlum,Mısır’da öldürelen insanlar zalimmi? Bu seferde diyecekler,efendim onlar kimyasal gazla öldürülmüyorlar,kurşunla öldürülüyorlar. Sonuçta ölüm varmı? Ha kurşunla ha gazla.


Başta söylediğim gibi bu ülkeler içersinde B.Esad’ın gitmesini devrilmesini isteyen en başta İsrail’dir.Çünkü Güney Lübnan’da barınan Hizbullah örgütüne en büyük desteği Suriye vermektedir.İran’dan gönderilen silahlar,Suriye üzerinden Hizbullah’a ulaşmaktadır.Hizbullah’ta zaman zaman burdan İsrail’i vurmaktaydı.İsrail Güney Lübnan’a en son yaptığı opearasyonla çok büyük zarar vermiş binin üzerinde insanı öldürmüştür. 


Bilindiği üzere 2006 İsrail-Lübnan Savaşı, Hizbullah'ın askeri kanadı ile İsrail Silahlı Kuvvetleri arasında Lübnan toprakları ve İsrail'in kuzeyinde, 12 Temmuz-14 Ağustos 2006 tarihleri arasında savaş olmuştur.İsrail saldırılarının 1000'in üzerinde sivil Lübnanlıyı öldürmüş olması,İsrail'in uluslararası alanda çok ağır eleştirilere hedef olmasına sebep olmuştu.


2) Suriye,Irak gibi parçalanacak.Suriye PKK’sı PYD Suriyenin kuzeyinde özerk Kürdistan kurmuştur.Sınırımıza yakın yerde PYD bayrağı çekmiştir.Daha sonra bu bölgeyi ÖSO ele geçirince PYD bayrağını indirmiştir.ÖSO’ya silah yardımı Türkiye üzerinden oluyor.Savaşın sponsorluğunu Katar yapıyor.Esad devrildikten sonra Suriye’nin kuzeyinde özerk Kürdistan devleti kurulacak.Daha sonra Irak’taki Kürdistanla birleşecektir.

3)Suriye parçalandıktan sonra sıra İran’a gelecek.Bölgede İsrail için en büyük tehlike İran’dır.İsrail,İran’a tek başına saldırmayacaktır.ABD ile birlikte saldıracaktır veya kendisi direk hedef olmamak için ABD’yi öne sürecektir.Eğer İran savaşta yenilirse Suriye ve Irak gibi parçalanacak.İran’ın güneyinde İran Kürdistanı kurulacak.

4)Suriye’ye operasyon düzenlenince bizim sınır şehirlerimiz tehdit altında olacak.Suriye kimyasal gaz içeren füzelerini sınır şehirlerimize atabilir..Allah göstermesin yüzlerce binlerce insan ölebilir.Bu şehirleri koruyacak Patriot füzeleri yok.Bu füzeler ABD üslerini koruyor.

5)Sıra Türkiye’ye gelecek.Bilindiği üzere hükümet APO ve PKK ile anlaşma yapmıştır.BDP anlaşmada aracı olmuştur.İlk görüşmeler Oslo’da gizli olarak yapılmış,fakat bu görüşmeler basına ve medyaya sızmıştır.

Anlaşma gereği PKK militanları ülkeyi terkedecek.Fakat karşılığında hükümet PKK’ya ne vaat ettiğini söylememiş kamuoyuna açıklamamıştır.BDP’nin eş başkanları ve milletvekilleri APO’nun serbest bırakılmasını ve özerk devlet isteklerini değişik zamanlarda dile getirmişlerdir.Hükümet açıkça açıklamasa bile BDP’liler açıklıyor.


Eğer Türkiye’nin içinde özerk Kürdistan devleti kurulursa,Irak Küdistan’ı,Suriye Kürdistan’ı ve İran Kürdistan’ı ile birleşecek ve büyük Kürdistan kurulacak.ABD ve İsrail’de bunu istiyor.

6)En son olarak İsrail bu toprakları Kürtlerin elinden alacak.Nil’den Fırat’a kadar tanrı Yehova tarafından vaat edilmiş olan bu topraklarda BÜYÜK İSRAİL DEVLETİ kurulacak.
 
 
 YAZAN:YUSUF AĞATÜRK   08-09-2013